האם יש לך סרטן ריאות מסוג תאים לא-קטנים שלא הגיב או שהפסיק להגיב לטיפול באוסימרטיניב?
רקע
סרטן ריאות מסוג תאים לא-קטנים (NSCLC) הוא הסוג הנפוץ ביותר של סרטן ריאות. קיימים מספר סוגי טיפול עבור NSCLC, לרבות ניתוח, כימותרפיה, רדיותרפיה וטיפול ממוקד.
אוסימרטיניב הוא טיפול ממוקד, שהוכח כמאט את צמיחתם של גידולי NSCLC חיוביים לגן המוכר כקולטן לגורם גדילה אפידרמלי (EGFR+). אוסימרטיניב ניתנת למטופלים אם תוצאות הבדיקה שלהם מראות שבתאי הסרטן שלהם יש שינוי בגן EGFR.
במקרים מסוימים, נוכחות של עותקים מרובים של גן הנקרא MET או ביטוי מוגבר של חלבון MET יכולים לעצור את פעולת הטיפול באוסימרטיניב. מחקר זה יחקור שילוב של אוסימרטיניב עם תרופה ניסיונית חדשה, סבוליטיניב, באנשים עם NSCLC חיובי ל-EGFR, שטיפול באוסימרטיניב לבדה לא פעל עבורם.
על אודות המחקר
מחקר SAFFRON יחקור את הבטיחות והיעילות של שילוב חדש של טיפולים, באנשים עם NSCLC חיובי ל-EGFR, שהגידולים שלהם לא הגיבו או הפסיקו להגיב לטיפול באוסימרטיניב.
אם תשתתף במחקר זה, תוקצה באקראי לאחת משתי קבוצות טיפול ותדע באיזו קבוצה אתה נמצא:
- קבוצת סבוליטיניב בתוספת אוסימרטיניב תיטול טבליות סבוליטיניב ואוסימרטיניב מדי יום.
- קבוצת הכימותרפיה תקבל כימותרפיה כפולה מבוססת-פלטינום. טיפול זה ניתן דרך הווריד ויינתן במרכז המחקר כל שלושה שבועות.
במהלך המחקר, שתי הקבוצות יערכו ביקורים קבועים במרכז המחקר. בביקורים אלו תעבור בדיקת בריאות, תשוחח עם החוקרים במחקר ותעבור כמה בדיקות דם. תמשיך לקבל טיפול במסגרת המחקר עד שהבדיקות שלך יראו שהוא הפסיק לפעולאם תשנה את דעתך במהלך המחקר, תהיה רשאי לפרוש בכל שלב.
סרטון מידע
אנא צפה בסרטון שלנו כדי לקבל מידע נוסף על מחקר SAFFRON ולבדוק אם הוא עשוי להתאים לך.
התאמה
הניסוי יחקור את הבטיחות והיעילות של סבוליטיניב בתוספת אוסימרטיניב בהשוואה לטיפול המקובל הנוכחי, כימותרפיה כפולה מבוססת-פלטינום.
ייתכן שתתאים להשתתפות בניסוי זה אם יש לך NSCLC ש:
- מתקדם מקומית או גרורתי
- נמצא חיובי עבור EGFR ו-MET
- לא הגיב או הפסיק להגיב לטיפול באוסימרטיניב לבדה
למידע נוסף על התאמה, אנא פנה למרכז מחקר מקומי. במהלך הסינון תידרש ביופסיה, כדי לאסוף דגימת רקמת גידול קטנה על מנת לבדוק אם הסרטן שלך חיובי ל-MET.
על אודות מחקרים קליניים
מהו מחקר קליני?
מחקרים קליניים מבוצעים כדי למצוא דרכים חדשות וטובות יותר למניעת מחלות, לאבחון שלהן או לטיפול בהן. לפני שניתן לערוך מחקרים קליניים, חייבים להוכיח שהם יפעלו על פי סטנדרטים מדעיים מחמירים. סטנדרטים אלו מגינים על המטופלים ומאפשרים לרופאים להיות בטוחים בתוצאות המחקר.
כדי לחקור טיפול חדש, לעיתים קרובות המשתתפים מחולקים באקראי לאחת משתי קבוצות:
-
קבוצת טיפול המחקר , שתקבל את הטיפולים הנבדקים
-
קבוצת ביקורת , שתקבל את הטיפול המקובל המאושר כיום.
גישה זו מאפשרת לחוקרים להשוות את התוצאות בין שתי הקבוצות ולקבוע באיזו מידה טיפול המחקר הוא יעיל.